Att sälja till oss


De produkter som Gyllenhus köper tillbaka från privat- och företagskunder anges under kategorin "Guld" och ”Silver” i huvudmenyn samt under kategorin ”Övriga finhalter” i sidomenyn. Inköpspriserna är angivna med ordet ”SÄLJ”. Om du inte hittar inköpspriset för just din produkt, vänligen kontakta kundtjänst på 08-520 277 54.

Så här går det till för att sälja till Gyllenhus:
1) Hitta den produkten du vill sälja till Gyllenhus.

2) Ange antal eller vikt och klicka på säljknappen. Om du säljer skrot- och smyckeföremål till oss, gör det inget om du inte vet exakt vikt eller karathalt på ditt/dina föremål då vi ändå kommer att kontrollera både vikt och finhalt efter vi mottagit det. Det viktiga är att grampriset är låst! 

3) Gå därefter till kassan och och fyll i dina uppgifter och bankinformation. Klicka därefter på ”Bekräfta beställning”.

4)  Efter att vi mottagit din sälj-order kommer vi att skicka ut ett kuvert till din folkbokföringsadress som innehåller ett försäkrat returpaket, instruktioner på hur du ska packa produkterna, emballage, samt en kopia på din sälj-order som du ska skriva under.

5) Du lämnar därefter returpaketet till ditt närmaste postombud.

6) Vi kontaktar dig så fort vi mottagit försändelsen. Utbetalningen till ditt bankonto sker samma dag.

Inköpspriser
De inköpspriser som visas på  vår hemsida är de priser du kommer få i samband med din försäljning. Priserna på din order förblir låsta i fem arbetsdagar från tidpunkten då beställningen har blivit lagd. I det fall att dina produkter ankommer senare kommer priserna på din order att uppdateras enligt de gällande katalogpriserna.

Utbetalning 
Vi betalar ut dina pengar samma dag som vi har mottagit dina produkter. Likviden betalas ut till det bankkonto som du anger i kassan.

Frakt & försäkring
Returpaketet som du överlämnar till postombudet är spårbart och helt försäkrat mot förlust, stöld och fysisk skada under transporten av Länsförsäkringar upp till 500 000 kr per försändelse. När du lämnar in paketet till ombudet kommer du att få ett kvitto som gäller som ägandebevis. Leveransförsäkringen gäller endast vid innehav av kvittot!

Värderingsavgift
Det tillkommer ingen värderingsavgift.

Hur vi testar dina produkter 
Mynt och tackor testas genom en elektromagnetisk analys som är icke-destruktiv. Alla andra föremål testas för renhet, vilket innefattar att vi måste skrapa eller klippa metallen och frätande syror appliceras. Efter att renheten bestämts, vägs föremålen och det slutgiltiga summan justeras. Stenar och andra icke-ädla föremål tas ej med i uträkningen.

Retur
Skulle du avböja den givna slutsumman, kommer föremålen att återlämnas och Gyllenhus kan inte hållas ansvarig eller skadeståndsskyldigt för vilken helst skada som medförts genom analysen på dina föremål. Gyllenhus tar inte ut en returavgift.

Ägandarätt
För att kunna sälja till oss måste du vara den rättmätiga ägaren till föremålen samt ha fyllt 18 år.

Vad vi köper 
Vi köper in mynt och tackor av olika metaller, medaljer, nålar och klockor, samt trasiga eller gamla föremål av guld såsom smycken.

Vad vi inte köper
Tänk på att vi inte köper in tandguld, guldstoft, nersmält guld, silversmycken eller stenar. Dessutom köper vi inte guldföremål som har en renhet av mindre än 375 (9 karat).

Säkerhet
För vår och er säkerhet videofilmas uppackningen av samtliga paket. Detta sker också när vi testar produkterna för vikt och äkthet. Videomaterialet sparas i en månad.

Bedrägeri
Alla försök till bedrägeri kommer att polisanmälas.